کباب یک غذای ایرانی است که امتیاز بهترین طبخ آن در دست همشهری های ما گلپایگان است. همچنین تاریخ پخت كباب كوبیده سنتی گلپایگان به بیش از 2 قرن میرسد و در کل کشور محوبیت خود را دارد کباب یکی از معروف ترین غذا های محلی گلپایگان محسوب میشود
این روز ها مانند نام تجاری در آمده است و در شهر های مختلف مانند اصفهان و تهران و .. مغازه هایی با تابلو گلپایگان وجود دارد .
کباب گلپایگان یا همان «پاچرخی» که به معنی چرخ گوشت گوسفندی جلو دید مشتری و به سیخ گرفتن آن در دید مشتری میباشد و همچنین پس از چرخ و آماده کردن گوشت آن با دست سیخ میگیرند و در دید مشتری آن را میپزند که معمولا با ذغال طبخ میشود.
همچنین برای تهیه این غذا گوشت بره تازه به همراه پیاز و نمک میباشد و پس از چرخ کردن به سیخ کشیده و روی ذغال طبخ میشود بهترین روش پخت کباب گلپایگان روی ذغال و سپس روی کباب پز و در آخر روی گاز میباشد که روی گاز همه جای کباب به یک اندازه پخته نمیشود و میتواند ناخوشایند باشد.
امّا گلپایگان چیست و کجا قرار دارد ؟
گلپایگان یکی از شهرستان های استان اصفهان میباشد .
فاصله گلپایگان تا مرکز استان یعنی اصفهان ۱۸۰ کیلومتر و تا تهران حدود ۳۰۰ کیلومتر میباشد.